Legalitatea Produselor
S.C. REFRESH MARKETING S.R.L., susținem faptul că produsele comercializate de către noi respectă toate legile naționale și internaționale aflate în vigoare.
Toate produsele comercializate de noi sunt originale, autorizate, valabile pe viață (cu excepția produselor care sunt cu abonament pe un termen limitat de timp), valide și legale, provin de la furnizori specializați în acest domeniu și sunt însoțite de factură fiscală și garanție.
Furnizorii noștri garantează că toate produsele oferite de ei sunt originale, autorizate, valabile pe viață (cu excepția produselor care sunt cu abonament pe un termen limitat de timp), valide și legale.
Toate produsele noastre respectă toate legile naționale și internaționale aflate în vigoare precum și Termenii și Condițiile producătorilor și nu vor cauza daune clientului final, atâta timp cât clientul final va folosi în mod corespunzător aceste produse.
Câteva dintre legile internaționale care permit revânzarea produselor digitale (inclusiv sistemele de operare) sunt:
Federal Court of Justice law issued in 2000 – no. Eu ZR 244/97;
EU Parliament and Council Directive issued in 2001 – Directive 2001/29/CE;
EU Parliament and Council Directive issued in 2009 – Directive 2009/24/CE;
EU Court of Justice Decision in 2016 – Case C-166/15 – Aleksandrs Ranks and Jurijs Vasievics – Microsoft Corporation;
EU Court of Justice Decision in 2012 – Case C-128/11 – UsedSoft GmbH vs. Oracle International Corp.
Această decizie a Curții de Justiție a Uniunii Europene spune că:
“Niciun producător de software nu se poate opune revânzării licențelor sale folosite (licențe folosite = licențe refurbished/second-hand) , permițând utilizarea programelor sale descărcate de pe internet. Dreptul exclusiv de a distribui o copie a unui program de calculator care face obiectul unei astfel de licențe este epuizat la prima vânzare”.
Puteți consulta decizia accesând următorul link:
Decizia CJUE prevede următoarele aspecte:
Principiul epuizării dreptului de distribuție se aplică nu numai atunci când titularul dreptului de autor comercializează copiile programelor sale pentru calculator pe un suport material (CD-ROM, DVD sau STICK), ci și atunci când le distribuie prin descărcare de pe pagina sa de internet. De unde rezultă ca și licențele achiziționate în format ESD – RETAIL (licențe electronice) pot fi revândute.
Atunci când titularul dreptului de autor pune la dispoziția clientului său o copie – fie materială, fie imaterială – și încheie în același timp, în schimbul plății unui preț care acordă clientului dreptul de a utiliza această copie pentru o durată nelimitată, acest titular vinde această copie clientului și epuizează astfel dreptul său de distribuție exclusiv. Astfel licență deținută legal, poate fi transferată unei singure persoane o singură dată , doar pe termen nedeterminat ( nu se poate închiria ).
Prin urmare, deși contractul de licență interzice o transmitere ulterioară, titularul dreptului nu se mai poate opune la revânzarea acestei copii. Chiar daca între emitentul licenței și utilizatorul final există un contract în care utilizatorul renunță la dreptul de a vinde licența, contractul devine NUL.
Curtea precizează că dobânditorul inițial al unei copii materiale sau imateriale a unui program pentru calculator, cu privire la care dreptul de distribuție al titularului dreptului de autor este epuizat, trebuie să facă inutilizabilă copia descărcată pe calculatorul său în momentul revânzării acesteia. Odată ce licența este vânduta unei alte terțe părți , cumpărătorul ( care devine vânzător ) , nu mai are dreptul sa folosească sau sa distribuie această licența.
Astfel, din punct de vedere legal, S.C. REFRESH MARKETING S.R.L. respectă orice termen impus de către producători și toate legile aflate în vigoare care permit oricărei entități să cumpere și să revândă produse digitale.